CIRCULARITEIT  IS  EEN  NIEUWE  HOLISTISCHE  WERKELIJKHEID

Wat ik doe

Wat ik bied

Over mij

Tijdens de master Crossover Creativity (HKU) heb ik me ontwerpdenken eigen gemaakt. Ik heb een sterk analytisch vermogen, denk op systeemniveau na over de grootste uitdagingen van onze tijd, en weet dat ook te communiceren. Definieer mij als een kruising tussen een onderzoeker, journalist, ondernemer, trendanalyst en ontwerper, op zoek naar oplossingen die generaties kunnen overstijgen voor problemen die het voortbestaan van onze aarde uitdagen. 

Van een gesprek over hoe je meer met oog voor circulariteit kunt ontwerpen of ondernemen, tot een traject waarin ik van a tot z je business onder de loep neem en we je manier van werken onderzoeken en uitdagen voor circulariteit - en alles daar tussenin. Daarnaast schrijf ik over wat ik onderzoek en zie, bijvoorbeeld hier.

Love ain't a thing, love is a verb. 

- John Mayer

Een beetje boerenverstand is nooit weg. Liefde is een werkwoord, cliché maar waar. Zo is het ook met circulariteit. 'Welkom in de natuur', zei Klaske Kruk een tijdje geleden tijdens een presentatie. De groep mensen in de zaal zat in een enorme loods. Nieuw gebouwd, beton en staal, en werd geopend als nieuw recycleplein. Welkom in de natuur, dames en heren, tussen al dit staal en beton bent u al in de natuur. U hoeft niet naar het bos, een rondje loods volstaat - want als we de 'natuur' niet hadden, hadden we deze loods ook niet.

Ik hoorde iemand zeggen wat ik altijd al dacht. Natuur bestaat niet als concept, natuur is overal. Het probleem is dat we als soort, als mensen, zo dominant zijn dat we dingen kunnen ont-naturen - voor zover dat een bestaand woord is. Wij gaan erover wat natuur is, terwijl uiteindelijk de natuur bepaald.

Omdat alle grondstoffen eindig zijn werk ik aan circulariteit. Omdat we niet kunnen verwachten dat we eindeloos olie kunnen oppompen, we eindeloos bos kunnen kappen voor diervoer, en we eindeloos de aarde rond kunnen vliegen zonder represailles. En omdat de aarde te mooi is om verloren te laten gaan.

Omdat ik niet alles in één keer kan veranderen focus ik me op textiel. Omdat dat mijn hart al heeft sinds ik heel klein ben. 

  • Instagram - Rosa Scholtens
  • LinkedIn - Rosa Scholtens

© 2020 by Rosa Scholtens