Podcastlaunch met maar liefst 3 afleveringen!

Circular Textile Stories is live! Het is een podcast over de textielindustrie en de pandemie. Biedt corona kansen, of gooi het vooral roet in het eten van onze duurzame en circulaire ambities? In 8 afleveringen zoek ik het uit, en neem ik je mee op reis langs experts en ondernemers uit alle hoeken van de keten.We hebben de podcast gelanceerd met maar liefst 3 afleveringen! Voor de doorgewinterde binger. Ik heb lang aan deze podcast gewerkt en het heeft al veel verschillende vormen gehad. In mijn masterthesis stond zelfs al een idee voor een podcast beschreven, die leverde ik in in de zomer van 2019.


Nu is er anderhalf jaar later echt een podcast, en ik ben er ongelofelijk trots op. Op het stukje van het hele verhaal dat ik heb geprobeerd te vertellen. Op mijn poging deze complexe materie inzichtelijk te maken - wat me vast niet altijd helemaal lukt - en luisteraars te geven waar ze recht op hebben: informatie. Échte informatie. We weten inmiddels best wel wat we grosso modo wel en niet moeten kopen, en online kun je daar werelds veel informatie over vinden, maar het verhaal dat ik vertel bevind zich in de stukken van het internet waar je de weg moet weten. En ik vind dat iedereen het recht heeft die dingen te weten en te begrijpen, zichzelf te educaten op een dieper niveau.


Dus, laat me weten wat je ervan vindt, ik maak met veel plezier bonusafleveringen als ik vaak dezelfde vraag krijg. En geniet! Ik hoop dat het weer een extra stukje is in deze puzzel.


Luister de podcast hier!

Over de eerste 3 afleveringen:


  • #1 Klaske Kruk Circulariteit, wat houdt dat eigenlijk precies in? En wat biedt het voor kansen en uitdagingen? Gooit corona roet in onze circulaire plannen, of is het een extra duwtje in de goede richting? In deze aflevering deelt Klaske Kruk van het platform Circularities hierover haar perspectief.

  • #2 Nienke Steen Brancheorganisaties spelen een belangrijke rol in het gesprek over duurzaamheid in de modesector. Het Nederlandse Modint vertegenwoordigt verschillende grote textielspelers en sluit regelmatig aan bij gesprekken tussen de sector en de overheid. Hoe zien zij de rol van circulariteit? En wat speelt corona volgens hen voor rol, nu én in de toekomst? Nienke Steen, duurzaamheidsexpert binnen Modint, legt uit hoe zij dat zien.

  • #3 Michiel Westerhoff Toen de grenzen sloten vanwege corona ontstond onrust in de afvalwereld. Waar moest nu al het tweedehands textiel naartoe? Het werd duidelijk waar de knelpunten liggen, en tegelijkertijd kwamen circulaire ontwikkelingen in een stroomversnelling. Hoe kijkt Michiel vanuit CirkelWaarde tegen deze ontwikkelingen aan? Is corona vooral een drama, of is het misschien toch ook een kans?


Veel luisterplezier!


Lees hier de nieuwsbrief die ik verstuurd heb over de podcast.

Hi! Leuk dat je mijn blog leest.

Mijn naam is Rosa, en hier op Textile Stories doe ik een poging helderheid te scheppen in de chaos aan informatie over textiel en de toekomst van onze planeet.

Zelden regelmatig, vaak on point - mijn nieuwsbrief

Dankjewel!

  • Instagram